Sådan bliver du kaldt til jobsamtale

Første skridt på vej mod drømmejobbet er at komme til jobsamtale. Men hvordan skiller man sig bedst ud og sikrer sig, at den kommende arbejdsgiver slår øjnene op over for dine kvaliteter?

Læs de bedste tips og tricks, som nok skal sikre dig, at du ikke længere bare er endnu en i bunken af kedelige standardansøgninger.

 

Sælg dig selv

Lad din personlighed skinne igennem allerede fra første tryk på tastaturet. Sørg for at fange modtagerne med det samme i stedet for at skrive dig varm med sætninger som “Jeg kan se på jeres stillingsopslag på Jobindex, at i søger en….”

Lige som i den “virkelige” verden, tager det kun sekunder at screene en person, så hvis du ikke i løbet af de første fire linjer på den ene eller anden måde har præsenteret, hvem du er, kan du allerede der blive sorteret fra.

Demonstrer kendskab til virksomheden

Arbejdsgivere vil have medarbejdere, der forstår sig på virksomheden. Virker du ikke oprigtigt interesseret i virksomheden, kommer du ikke til jobsamtale foran andre hundrede ansøgninger. Derfor er det vigtigt, at du lærer ALT, der er at vide, inden du skriver et ord af din ansøgning. Kig grundigt på deres hjemmeside, læs artikler, ring til tidligere medarbejder – al viden er brugbar.

På den måde kan du i din ansøgning vise, at du har sat dig ind i virksomheden og samtidig forklare uddybende, hvorfor lige netop du vil være et perfekt fit og en gevinst for arbejdsgiveren. Finder du eksempelvis ud af, at en mellemstor virksomhed overvejer at satse stort på de sociale medier og brugerindragelse, kan du med fordel skrive noget i stil med: “Jeg kan se, at I er en virksomhed med fingeren på pulsen i forhold til de sociale medier. Det er et felt, hvor jeg i min baggrund som…bla bla…. tidligere har haft rigtig gode resultater.”

Beskriv dig selv med en god historie

Når arbejdsgivere læser ansøgninger igennem, ser de konstant de samme floskler og flotte tillægsord, som reelt set ikke viser, hvem du er, og hvad du du kan. Enhver kan skrive, at de er pålidelige, initiativrige og sociale.

Hvis du virkelig vil huskes – og fremstå troværdig – bør du i stedet beskrive dine kvaliteter gennem en personlige historie. Det gør dig lettere at huske og dokumenterer dine kompetencer. Det kan også lette stemningen, når du skal gøre et godt indtryk til din kommende jobsamtale.

Nyt cv til hver stilling

Noget af det første, der sorteres efter ved et job med mange ansøgninger, er ved udelukkende at kigge på cv’et. Derfor nytter det ikke noget, at du ikke varierer dit cv til et job som henholdsvis rengøringsassistent og bankdirektør.

Tænk som en journalist, der skriver en artikel til en bestemt målgruppe. Træk forskellige vinkler frem alt efter hvad du har fundet ud af, modtageren efterspørger. Ved nogle jobs kan det være relevant at beskrive din tid som avisbud, mens det til andre jobs er bedre at slette til fordel for dine resultater inden for marketing.

Ring med opklarende spørgsmål

Du kan med fordel ringe i forvejen og stille spørgsmål, som ikke umiddelbart fremgår nogle steder. Det kan både være i forbindelse med kommende ekspansioner i udlandet eller potentielle samarbejdspartnere.

Det får dig til at fremstå initiativrig, og når virksomheden efterfølgende skal kalde ansøgere til jobsamtale står du frisk i hukommelsen, da du nu har eksklusiv viden, som du kan beskrive, hvordan du vil løse. Lad dog for alt i verden være med at ringe, bare for at ringe. Stiller du åbenlyst dumme spørgsmål, trækker det kun i negativ retning, og så kan du kysse jobsamtalen farvel.

Tættere på jobsamtale

Ved blot at følge disse få råd, er du allerede tættere på din næste jobsamtale. Det er ikke raketvidenskab, men de fleste lægger ikke nok tanke og kreativitet bag deres jobansøgninger – den fejl begår du ikke længere.

Bogmærk permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>